Sport/Darts
848476484
Darts

’Halfbakken, nonchalant, niet vol geconcentreerd’

Van Gerwen al na één wedstrijd klaar tijdens Premier League in Londen

Van Gerwen baalt.

Van Gerwen baalt.

Voor Michael van Gerwen zit zijn Premier League-avond in Londen er al na één wedstrijd op. Mighty Mike kwam geen moment echt lekker in de wedstrijd en werd met 5-6 naar huis gestuurd door Michael Smith.

Van Gerwen baalt.

Van Gerwen baalt.

Bully Boy schoot uit de startblokken en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. De Nederlander moest dus in de achtervolging, maar dat ging zeer moeizaam. Smith was bij een stand van 5-2 nog maar één leg verwijderd van de overwinning, maar juist op dat moment zakte zijn spel als een kaartenhuis in elkaar. Van Gerwen profiteerde, richtte zich op en trok de stand gelijk: 5-5.

In de beslissende leg had de Engelsman het voordeel dat hij mocht beginnen. Smith kreeg twee kansen op dubbel zestien om de wedstrijd te beslissen, maar miste. Dat gaf de Nederlander hoop. Van Gerwen kreeg drie matchdarts, maar tot zijn eigen afgrijzen faalde hij ook. Smith sloeg daarna wél toe: 6-5.

’Halfbakken’

De Nederlander was na afloop duidelijk. Deze nederlaag had hij compleet aan zichzelf te danken, vond hij. „Halfbakken, nonchalant, niet vol geconcentreerd. Dat mag niet, dat weet ik ook wel, maar dit roept het format over zichzelf af”, aldus Van Gerwen voor de camera van ViaPlay.

„Ik was al door, hij was al zo goed als uitgeschakeld dus hij ging flierefluitend de wedstrijd in. Hij begon daardoor heel makkelijk, maar dat kon hij ook niet volhouden. Hij liet steken vallen en als je dan niet toeslaat, kan je dat alleen jezelf kwalijk nemen. Ik wil altijd winnen, maar het zat er niet in.”

Grote gevolgen heeft de nederlaag voor Van Gerwen niet. Mighty Mike plaatste zich vorige week al voor de finaleavond in Berlijn.

De dagzege in Londen werd uiteindelijk een prooi voor Joe Cullen. Hij rekende in de eindstrijd af met Jonny Clayton (6-5). Laatsgenoemde is al geplaatst voor de finaleavond. Cullen kan volgende week nog een ticket grijpen.

Wade

James Wade maakte donderdagavond zijn rentree in de Premier League. De Engelsman was vorige week niet van de partij, nadat hij het weekeinde daarvoor last kreeg van hartritmestoornissen en werd opgenomen in het ziekenhuis. De 39-jarige darter is gelukkig weer fit genoeg om aan de oche te verschijnen. Maar ook zijn avond kwam snel ten einde. Hij moest zijn meerdere erkennen in Peter Wright: 3-6.

Berlijn

Volgende week trekt de rondreizende competitie voor de laatste reguliere speelronde naar Newcastle. Maandagavond 13 juni strijden de vier beste spelers tijdens de finaleavond in Berlijn om de prestigieuze titel. De winnaar van de Premier League mag een slordige 323.000 euro bijschrijven.