Sport/Tennis
848905973
Tennis

Kiki Bertens: ’Ik ga bij elke bal twijfelen’

Kiki Bertens

Kiki Bertens

„Het was heel lastig, ik was niet helemaal scherp”, analyseerde Kiki Bertens voor de camera van Eurosport haar gewonnen partij op de Australian Open tegen de Australische Arina Rodionova (6-3 7-5).

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Bertens kreeg in de eerste game direct twee breakpoints, maar ze wist die niet te benutten. Vervolgens leverde ze haar eigen servicegame in door onder meer twee dubbele fouten te slaan. „Ik voelde van te voren spanning. Ik begon zo slecht dat ik bij elke bal ging twijfelen”, aldus Bertens.

Bertens herpakte zich en nam door drie breaks op rij een voorsprong van 5-2, waarna ze echter weer haar service inleverde, op ’love’ zelfs. Met de vierde break op rij haalde ze wel de set binnen.

„Ze speelde met heel veel slice. Je moet gewoon doorlopen en aan het net je punten pakken. Mijn benen waren niet goed vandaag”, concludeerde Bertens die ook worstelde om de tweede set te pakken

In de derde ronde komt Bertens uit tegen Zarina Dijas uit Kazachstan. „Ze speelt heel vaak erg vlak. Ik zal zelf vaak veel moeten afwisselen”, blikte Bertens vast vooruit op haar volgende ronde.