Sport/Tennis
849239
Tennis

Ook Haase komt in 2018 naar Rotterdam

Krajicek geeft Kyrgios nieuwe kans

Nick Kyrgios komt naar Rotterdam.

Nick Kyrgios komt naar Rotterdam.

Nick Kyrgios en Robin Haase komen volgend jaar februari naar het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. 

Nick Kyrgios komt naar Rotterdam.

Nick Kyrgios komt naar Rotterdam.

De organisatie maakte dat donderdag bekend. Eerder presenteerde toernooidirecteur Richard Krajicek al Alexander Zverev, Grigor Dimitrov en de winnaar van vorig jaar Jo-Wilfried Tsonga.

De keuze voor Nick Kyrgios is opvallend te noemen. Vorig jaar zegde de Australiër nog af, omdat hij liever aanwezig was bij het jaarlijkse NBA All Star-weekend.

De 22-jarige Kyrgios staat in de tenniswereld te boek als een enfant terrible. Afgelopen week tijdens het ATP-toernooi van Shanghai liep hij tijdens een partij nog plotseling van de baan, omdat hij het niet eens was met een beslissing van de umpire. 

In 2015 moest Kyrgios een boete van circa 9000 euro betalen vanwege beledigende opmerkingen richting Stan Wawrinka. Hij beet de Zwitser tijdens een wedstrijd toe dat een andere tennisser, Thanasi Kokkinakis, het 'met zijn vriendin had gedaan'. "Sorry dat ik je dat moet vertellen, vriend", loog Kyrgios. 

Kyrgios is momenteel de nummer twintig van de wereldranglijst. Zijn hoogste klassering was een dertiende plaats. "Nick Kyrgios is in meerdere opzichten een spraakmakende speler, maar zijn briljante tennis staat bij mij voorop. Het is mooi dat de fans in Nederland nu eindelijk live kennis met hem zullen kunnen maken", aldus Krajicek, die Kyrgios als één van de titelfavorieten ziet.

"Zijn titels heeft hij allemaal gewonnen op hardcourt. Daarnaast heeft hij dit jaar al meerdere finales en halve finales gehaald. Hij is zeker één van de kanshebbers op de titel." 

Haase is er in 2018 voor de tiende keer bij in Ahoy. "Robin is van grote waarde voor het toernooi en voor het Nederlandse tennis. Hij staat nu bijna zeven jaar onafgebroken in de top-100 van de wereld en heeft ook dit jaar weer mooie dingen laten zien. We zijn daarom blij dat hij ook in 2018 weer van de partij is", aldus Krajicek.