Sport/Voetbal
850081651
Voetbal

Pover PSV verslaat Willem II in ’Slag om Brabant’

Sebastian Holmen in duel met Ryan Thomas

Sebastian Holmen in duel met Ryan Thomas

EINDHOVEN - PSV heeft in het duel met Willem II het geschonden blazoen weer iets kunnen oppoetsen. In het eigen Philips Stadion wonnen de Eindhovenaren met 3-0 van Willem II, de eerste Eredivisiezege in 2020 voor de equipe van trainer Ernest Faber.

Sebastian Holmen in duel met Ryan Thomas

Sebastian Holmen in duel met Ryan Thomas

Faber besloot de wedstrijd te beginnen met een verrassende tactische variant. Ryan Thomas begon in de spits, met daarachter Sam Lammers.

Het eerste kwartier waren de Eindhovenaren de bovenliggende partij, zonder grote kansen te krijgen. Wel waren er gevaarlijke afstandsschoten van Lammers, Mo Ihattaren en Thomas. Nick Viergever was in de 25e minuut misschien nog wel het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal vloog over.

In de 32e minuut was het toch raak. Denzel Dumfries schoot de bal met een schuiver achter doelman Timon Wellenreuther: 1-0. Dat bleek ook de ruststand. Een terechte tussenstand, zonder dat PSV imponeerde.

Denzel Dumfries na de 1-0 van zijn voet.

Denzel Dumfries na de 1-0 van zijn voet.

Na de theepauze werd het spel van de ploeg van Faber er niet beter op, al kon Willem II ook niet echt een vuist maken. Toch werd het wel 2-0. Cody Gakpo zag de diepgaande Thomas weglopen. De ’valse spits’ maakte dit buitenkansje af in de 70e minuut. Door een foutje van de matig acterende Pablo Rosario kreeg Vangelis Pavlidis een goede kans, maar die knalde de bal over en naast.

In de slotminuut van de blessuretijd maakte Mike Tresor Ndayishimiye nog een merkwaardige eigen treffer, waardoor er zelfs 3-0 op het scorebord kwam te staan.

De Tilburgers onder leiding van trainer Adri Koster konden hun status van reuzendoder deze keer niet waarmaken in het Philips Stadion.

PSV blijft ondanks de zege op de vijfde plaats staan. De achterstand op nummer vier Willem II is nu nog één punt. Volgende week wacht voor PSV de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Willem II ontvangt een dag later FC Utrecht.