Nieuws/Sport
851024
Sport

Relatie tussen clubloze coach en ’td’ Twente groot obstakel

Rutten: ’Je moet eerst gevraagd worden’

Fred Rutten is niet benaderd door FC Twente

Fred Rutten is niet benaderd door FC Twente

Nu FC Twente de gesprekken met Gertjan Verbeek heeft opgestart, lijkt Fred Rutten achter het net te vissen. Er was in Twente al een hele tijd een lobby gaande om Rutten terug te laten keren bij de club, die hij in zijn lange carrière in tal van functies diende.

Fred Rutten is niet benaderd door FC Twente

Fred Rutten is niet benaderd door FC Twente

De 54-jarige Rutten wordt door velen beschouwd als de ideale opbouwtrainer, die het diep weggezakte voormalige voetbalbolwerk weer van glans kan voorzien. Rutten, die eerder aangaf open te staan voor een functie bij FC Twente, liet gisteravond weten dat hij niet is benaderd door de club. "Je moet eerst gevraagd worden. Dan kun je er pas over nadenken.”

Obstakel

Een groot obstakel voor een rentree van de oud-trainer is dat technisch- en commercieel directeur Van Halst en Rutten geen goede onderlinge relatie hebben, een onverenigbaarheid van karakters die stamt uit hun spelerstijd. Het lijkt uitgesloten dat Rutten bereid is om met Van Halst als technisch directeur boven zich te gaan werken. Het is evenmin realistisch om te verwachten dat Van Halst een stapje opzij zal doen om het technische beleid volledig in handen van Rutten te leggen en zich uitsluitend op zijn commerciële taken te richten.

Van Halst gaf tijdens zijn toelichting op het vertrek van René Hake al aan dat hij nu niet van plan is om zijn technische portefeuille af te staan. Erik Velderman is bij FC Twente de operationeel- en financieel directeur.