Sport/Darts
8514
Darts

Brabander blijft op koers voor titelprolongatie

Van Gerwen op stoom

Michael van Gerwen zit bij de laatste acht

Michael van Gerwen zit bij de laatste acht

Michael van Gerwen zit, zoals verwacht, bij de laatste acht bij de Grand Slam of Darts. De nummer één van de wereld kreeg behoorlijk wat tegenstand van de Schot Robert Thornton, maar trok uiteindelijk 'gewoon' aan het langste eind. Het werd 10-5.

Michael van Gerwen zit bij de laatste acht

Michael van Gerwen zit bij de laatste acht

De Brabander nam direct het initiatief en liep uit naar een riante voorsprong (6-2). Thornton gaf zich niet gewonnen en kwam voor de tweede (korte) pauze terug tot 6-4. Daarna trapte Van Gerwen het gaspedaal in. Thornton kreeg nog wel wat kansjes, maar de scherpte ontbrak en daar profiteerde de Nederlander maximaal van. Binnen korte tijd stond de eindstand op het scorebord.

In de kwartfinale wacht voor Van Gerwen een duel met Brendan Dolan uit Noord-Ierland. Hij won in een zenuwslopende partij met 10-9 van Gerwyn Price. Komende vrijdag wordt deze wedstrijd gespeeld. Van Gerwen won de Grand Slam of Darts in 2015 en is dus titelhouder.

Nederlanders

Van Gerwen was de enige Nederlander die woensdag in actie kwam in het toernooi met een prijzengeld van circa 460.000 euro. Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en Danny Noppert krijgen donderdag een kans om zich bij de laatste acht te scharen.