Nieuws/Sport
851531
Sport

Houston Rockets schieten uit de startblokken

James Harden weer de grote man Houston Rockets

James Harden weer de grote man Houston Rockets

SACRAMENTO - De basketballers van Houston Rockets zijn uit de startblokken geschoten in het nieuwe seizoen in de NBA. Nadat de ploeg dinsdag in de openingswedstrijd kampioen Golden State Warriors verrassend had geklopt, werd woensdag ook Sacramento Kings verslagen, met 105-100.

James Harden weer de grote man Houston Rockets

James Harden weer de grote man Houston Rockets

James Harden was net als tegen de Warriors de grote man met 27 punten. De van de L.A. Clippers overgekomen Chris Paul kwam niet in actie. Zijn vervanger Eric Gordon was goed voor 25 punten voor Houston.

Pacers

Het nieuwe team van de Indiana Pacers begon eveneens goed aan het nieuwe seizoen. De Pacers versloegen de Brooklyn Nets met 140-131, ondanks 30 punten voor D'Angelo Russell namens de Nets. Het was voor de Pacers de hoogste score sinds ze met 144-113 hadden gewonnen van de Denver Nuggets in 2010. Victor Olapido maakte 22 punten voor de Pacers.

Celtics

Voor de Boston Celtics is de seizoensstart er een om snel te vergeten. De ploeg raakte in de verloren openingswedstrijd tegen Cleveland Cavaliers de nieuwe sterspeler Gordon Hayward kwijt met een enkelbreuk. Vervolgens werd woensdag ook het tweede duel verloren van de Milwaukee Bucks, met 108-100. De Griekse basketballer Giannis Antetokounmpo maakte maar liefst 37 punten, waarvan zestien in het laatste kwart. Voor de wedstrijd liet Hayward de fans van de Celtics vanuit het ziekenhuisbed weten dat hij weer beter zal worden.

Dennis Schröder won het Duitse onderonsje in de NBA van zijn beroemde landgenoot Dirk Nowitzki. De 24-jarige Schröder leidde de Atlanta Hawks met 117-111 langs de Dallas Mavericks met 28 punten. De vijftien jaar oudere Nowitzki, die al sinds 1998 in Dallas speelt, kwam slechts tot tien punten.