851914
Wielrennen

Nederlandse renners vooraan in Guangxi

Ritwinnaar Fernando Gaviria (op archiefbeeld)

Ritwinnaar Fernando Gaviria (op archiefbeeld)

BEIHAI - Wielrenner Fernando Gaviria heeft de eerste rit in de Ronde van Guangxi gewonnen.

Ritwinnaar Fernando Gaviria (op archiefbeeld)

Ritwinnaar Fernando Gaviria (op archiefbeeld)

De Colombiaanse sprinter van Quick-Step was de snelste in de massasprint na 107 kilometer van en naar Beihai en is ook de eerste leider in de Chinese etappekoers in de WorldTour. Gaviria bleef de Nederlander Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo en de Duitser Pascal Ackermann van Bora voor.

Met Wouter Wippert (Cannondale-Drapac) als vijfde, Danny van Poppel (Team Sky) als zevende en Moreno Hofland (Lotto-Soudal) als tiende waren er vier Nederlanders in de top 10 van de rituitslag.

Het peloton moest flink doorrijden om een andere renner van Quick-Step terug te halen. De Fransman Rémy Cavagna was overgebleven uit een vroege vlucht en had met zo'n 20 kilometer zijn voorsprong uitgebouwd naar een minuut. Onder aanvoering van Bahrain-Merida en Cannondale werd het gat dichtgereden en was het woord aan de sprinters.

,,De finale was snel en we zaten goed van voren'', keek Groenewegen terug op de sprint. ,,Ik had wat oponthoud, waardoor ik er niet goed uit kon komen. Daar baal ik wel van, maar ik weet ook dat er deze week nog een aantal mooie kansen komt om een plek hoger te finishen.''

Voor Gaviria is het de elfde sprintzege van het seizoen. De Colombiaan won eerder onder andere vier ritten in de Ronde van Italië en won daar ook het puntenklassement.

De Ronde van Guangxi duurt tot met dinsdag 24 oktober.