Nieuws/Sport
852348
Sport

'Nu heb ik dit record in handen, meer niet'

Mbappé passeert Kluivert als meest scorende tiener

Mbappé scoort de 1-0 tegen Anderlecht.

Mbappé scoort de 1-0 tegen Anderlecht.

PSG-speler Kylian Mbappé is door zijn doelpunt woensdagavond tegen Anderlecht (0-4) de meest productieve tiener ooit in de Champions League geworden. 

Mbappé scoort de 1-0 tegen Anderlecht.

Mbappé scoort de 1-0 tegen Anderlecht.

De pas 18-jarige aanvaller heeft met zijn achtste treffer in het Europese miljoenenbal Patrick Kluivert uit de geschiedenisboeken geschoten. De Nederlander scoorde zeven keer voordat hij twintig jaar werd. In 1995 maakte Kluivert namens Ajax het enige doelpunt in de finale tegen AC Milan.

Mbappé blijft rustig onder zijn unieke prestatie. "Het is goed, maar ik heb de Champions League nog niet gewonnen. Nu heb ik dit record in handen, meer niet. Ik hoop dat het zo lang mogelijk op mijn naam blijft staan, maar iemand anders zal het record zeker verbreken", zegt Mbappé tegen het Franse L'Équipe.

De jonge Franse topaanvaller had een groot aandeel in de zege tegen Anderlecht. Behalve dat hij scoorde gaf hij ook nog een assist op teamgenoot en Uruguayaan Edinson Cavani.

Vorig seizoen kwam Mbappé nog op zes doelpunten in het belangrijkste Europese bekertoernooi bij zijn toenmalige club AS Monaco.