Sport/Darts
8531
Darts

Mighty Mike overtuigend naar kwartfinale Grand Slam of Darts

Van Gerwen: 'Petje af voor mezelf'

Michael van Gerwen stoomt door

Michael van Gerwen stoomt door

Bij Michael van Gerwen overheerste woensdagavond tevredenheid. De Groene Sloopkogel plaatste zich voor de laatste acht op de Grand Slam of Darts. "Petje af voor mezelf", sprak hij na de zege op Robert Thornton bij RTL7.

Michael van Gerwen stoomt door

Michael van Gerwen stoomt door

"Ik voelde me super", aldus Van Gerwen. "Maar er zaten een paar onnodig slechte pijlen tussen. Ik gooide een keer een vijf en een zeven. Dat mag me eigenlijk niet gebeuren." Toch wist de nummer één van de wereld op de juiste momenten te pieken. "Toen het moest stond ik er."

Van Gerwen had een paar mooie woorden over voor Thornton. "Dat is een echte vechter. Hij geeft nooit op." Dat bleek woensdag ook tijdens de partij. De Brabander zag een 6-2 voorsprong slinken tot 6-4. "Robert speelde fantastisch darts en kwam zo terug tot 6-3. In de leg daarop mis ik een paar pijlen, dat mag niet gebeuren. Het was daarna pauze, waarin ik me kon herstellen."

Robert Thornton deed aardig mee, maar won niet

Robert Thornton deed aardig mee, maar won niet

Na de break was er geen spanning meer. Van Gerwen maakte snel het verschil en liep uit naar 10-5. In de kwartfinale speelt hij vrijdag tegen Brendan Dolan uit Noord-Ierland. In de groepsfase van het toernooi won de Nederlander met 5-1 van hem.