Nieuws/Sport
853570
Sport

VV Katwijk in spoor van ManCity

De selectie van VV Katwijk.

De selectie van VV Katwijk.

Manchester City is momenteel on fire en er zijn slechts twee teams in Europa die gelijke tred kunnen houden met de miljoenenformatie van Pep Guardiola: HJK Helsinki en... VV Katwijk.

De selectie van VV Katwijk.

De selectie van VV Katwijk.

Net als de The Citizens, die afgelopen zomer 250 miljoen euro investeerden in nieuwe spelers, en de Finse koploper heeft de tweededivisionist alle tien de afgelopen duels (inclusief twee van vorig seizoen) winnend afgesloten. City doet het alleen qua doelsaldo beter dan Katwijk: 36-5 om 29-5.

Katwijk - dat onder leiding staat van Dick Schreuder, de broer van Alfred Schreuder - houdt onder meer Paris Saint-Germain en Barcelona achter zich, die vijfde en zesde staan met een totaal van 28 punten.

De speciale stand van Transfermarkt.

De speciale stand van Transfermarkt.

De club uit het Zuid-Hollandse vissersdorp won dit seizoen alle zeven duels in de Tweede Divisie en staat fier aan kop. Nummer twee GVVV heeft een duel meer gespeeld, maar desondanks vijf punten minder.

In het bekertoernooi werd in de eerste ronde met 4-0 gewonnen van Ter Leede. Het afgelopen seizoen - waarin Katwijk derde werd, achter Jong AZ en Kozakken Boys - sloot de club af met drie zeges op een rij. Het totaal staat dus eigenlijk op elf overwinningen op een rij. 

Jong Ajax is het tweede Nederlandse team in de lijst. De ploeg van Michael Reiziger pakte in tien duels 26 punten en staat daarmee 34e. De eerste Eredvisionist is PSV. De Eindhovense koploper vergaarde 24 punten.