Sport/Voetbal
855066421
Voetbal

PSV-trainer Faber geniet van onbevangen Madueke

Noni Madueke in duel met Jerome Sinclair

Noni Madueke in duel met Jerome Sinclair

EINDHOVEN - Noni Madueke kan de komende weken bij PSV op meer speeltijd rekenen. Trainer Ernest Faber was zondag te spreken over de 17-jarige debutant, die in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (1-1) in de 73e minuut inviel.

Noni Madueke in duel met Jerome Sinclair

Noni Madueke in duel met Jerome Sinclair

„Hij heeft de bal en gaat gewoon”, zei Faber over de jonge Engelsman van Nigeriaanse afkomst.

Madueke ging eerder deze maand mee op trainingskamp naar Qatar en maakte indruk op de coach. Omdat de geblesseerde topscorer Donyell Malen dit seizoen niet meer in actie komt, is Faber op zoek naar alternatieven. Die zijn hard nodig, bleek in Venlo. Steven Bergwijn startte als spits, maar is geen echte afmaker. Datzelfde geldt voor Armindo Bruma en Cody Gakpo, die als buitenspelers voetbalden.

Naast Bergwijn en Madueke heeft Faber met Sam Lammers en Konstantinos Mitroglou nog twee opties. Mitroglou hervat maandag de training en Lammers sluit donderdag weer aan bij de selectie voor de bekerwedstrijd tegen NAC, zei Faber.

De trainer van de Eindhovenaren hoopt ook op korte termijn nog een linkerverdediger aan zijn selectie toe te voegen. Olivier Boscagli speelde daar zondag bij afwezigheid van de geschorste Nick Viergever. „Dat zijn allebei geen natuurlijke linkerverdedigers. Het blijft een beetje gemankeerd. Olivier deed het vandaag redelijk, op die veroorzaakte strafschop na”, zei Faber. „Als je een pure linkerverdediger hebt, heb je meer drang naar voren. Dat geeft een impuls aan de selectie.”