Sport/Voetbal
855219838
Voetbal

Bondscoach John van ’t Schip kritisch op Griekse topclubs: ’Een identiteitsprobleem’

John van 't Schip.

John van 't Schip.

John van ’t Schip heeft zich via sociale media kritisch uitgelaten over de topclubs in Griekenland, het land waar de oud-Ajacied bondscoach van is. Van ’t Schip noemt het een „identiteitsprobleem” dat de top 5-clubs in de hoogste klasse het afgelopen weekeinde samen slechts zeven Grieken in hun basisopstelling hadden staan.

John van 't Schip.

John van 't Schip.

Kampioen Olympiakos startte met twee Griekse spelers, AEK had er drie, Panathinaikos twee terwijl er bij de clubs uit Thessaloniki - Aris en PAOK - geen enkele Griek aan de aftrap stond.

„De top 5-teams Panathinaikos, PAOK, AEK, Olympiakos en Aris stelden in de openingswedstrijd van het seizoen samen slechts 7 (!!!) Griekse spelers op. Een gemiddelde van 1,4 per team”, schreef de 57-jarige Nederlandse coach op Twitter. „Het Griekse voetbal heeft duidelijk een identiteitsprobleem.”

Olympiakos heeft twaalf Griekse spelers onder contract tegenover twintig buitenlanders. Bij Aris is de verhouding: 23 buitenlanders tegen zeven Grieken. Volgens de Griekse spelersvakbond komt 53,6 procent van de spelers in de hoogste klasse uit een ander land dan Griekenland.

Van ’t Schip probeert zich momenteel met Griekenland te kwalificeren voor het WK in Qatar. Het land staat derde in groep B achter Spanje en Zweden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop