Sport/Wielrennen
85530889
Wielrennen

Video: Feest bij Ramon Sinkeldam en ploeggenoten na einde quarantaine

Ramon Sinkeldam

Ramon Sinkeldam

ABU DHABI - De wielrenners van de Franse ploegen Cofidis et Groupama-FDJ hebben hun hotel in Abu Dhabi mogen verlaten. Ramon Sinkeldam, een van de renners van Groupama die sinds eind februari zijn hotelkamer niet af mocht vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, liet via Twitter weten dat hij naar huis mag.

Ramon Sinkeldam

Ramon Sinkeldam

Aanvankelijk zouden renners en begeleiders van de teams nog tot 14 maart moeten blijven. Sinkeldam en zijn Franse kamergenoot Arnaud Démare behoorden tot de renners die deelnamen aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Die rittenkoers uit de WorldTour werd anderhalve week geleden afgelast nadat er bij twee medewerkers van een Italiaanse ploeg besmetting was vastgesteld. De meeste teams, waaronder Jumbo-Visma, mochten vorige week al naar huis.

Renners en begeleiders van de ploegen Cofidis, Groupama-FDJ en het Russische Gazprom verbleven sinds 27 februari op de vierde verdieping van het W Abu Dhabi Hotel. Het staatspersbureau WAM bevestigde zondag dat tests bij alle nog aanwezige werknemers van de twee Franse ploegen een negatief resultaat hadden gegeven waarna de quarantaine werd opgeheven. Volgens een communiqué mochten de twee teams daarom terug naar Frankrijk. „We zijn al op het vliegveld”, bevestigde een vertegenwoordiger van Cofidis.