Sport/Autosport
855450299
Autosport

Formule 1-baas: bij coronageval gaat F1-race door

Chase Carey

Chase Carey

Als er iemand in de Formule 1-wereld positief wordt getest op het coronavirus, dan wordt de race toch niet geannuleerd. Dat geldt ook als er een F1-coureur besmet blijkt. Dat zegt Chase Carey, de hoogste baas in de Formule 1.

Chase Carey

Chase Carey

In Melbourne, de openingsrace van het seizoen, werd begin maart het raceweekend geannuleerd nadat er bij de F1-teams verschillende coronagevallen waren geconstateerd.

Volgens Carey moeten de teams ervoor zorgen dat een professioneel plan van aanpak in werking treedt als er bij iemand in de renstal het virus wordt vastgesteld. „De betreffende persoon zal in quarantaine geplaatst moeten worden, in een hotel dat wij kunnen regelen. Als het om een coureur gaat, zal een reservecoureur moeten aantreden.”

Carey benadrukt ook dat de race gewoon doorgaat als een renstal zich helemaal moet terugtrekken. „Sommige zaken moeten we nog helemaal bekijken en tot in de details bespreken. Er zijn zoveel mogelijkheden, bij zoveel zaken kun je je afvragen: ’wat als’, maar een team dat kan niet kan racen is geen reden om de wedstrijd te cancellen.”

Eerder vandaag werd bekend dat de eerste acht races van de herziene F1-kalender van 2020 definitief rond zijn. De koningsklasse van de autosport begint in coronatijd als op 5 juli met de Grote Prijs van Oostenrijk, gevolgd door nog een race op hetzelfde circuit in Spielberg op 12 juli. Hongarije houdt op 19 juli de derde race op de Hungaroring in Boedapest.

Daarna is er een dubbele race op het Britse circuit Silverstone, op 2 en 9 augustus. Vervolgens reist het aangepaste circus naar Barcelona voor de Grand Prix van Spanje op 16 augustus. De zevende race is op 30 augustus in het Belgische Spa-Francorchamps en Monza is op 6 september decor voor de achtste race; de Grote Prijs van Italië.