Sport/Darts
8559
Darts

Vol vertrouwen tegen Durrant: 'Ik ben in vorm'

Barney zag tegenstander nog nooit spelen

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld staat donderdagavond in de achtste finale van de Grand Slam of Darts tegenover Glen Durrant, een tegenstander die de Hagenaar tot voor kort nog nooit in actie had gezien.

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

"Ik had hem tot afgelopen zaterdag, toen hij Gary Anderson trof, nog nooit zien spelen", zegt Van Barneveld op de website van de PDC. Durrant, de huidige nummer 1 van de BDO, moest in die wedstrijd maar net zijn meerdere erkennen in de regerend wereldkampioen en verloor met 5-4.

Durrant eindigde in groep E als tweede en stuit donderdagavond in de tweede ronde dus op Van Barneveld. "Na de wedstrijd tegen Anderson heb ik gezien hoe hij Nathan Derry en Alan Norris versloeg. Glen is een goede speler", weet Barney inmiddels dat hem geen makkelijke klus wacht.

Goede gemiddeldes

"Maar ik ben goed in vorm", is de Hagenaar wel vol vertrouwen. "In de groepsfase heb ik goede gemiddelde scores gehaald en ik bereid me goed voor op het duel met Durrant. Ik moet een goede partij neerzetten, want anders maakt hij me af."

Woensdagavond plaatste Michael van Gerwen zich al voor de kwartfinale van het toernooi, terwijl naast Van Barneveld vanavond ook Benito van de Pas en Danny Noppert in actie komen voor een plaats bij de laatste acht.