856084
Wielrennen

Wild prolongeert titel op EK baan

Kirsten Wild

Kirsten Wild

BERLIJN - Kirsten Wild heeft bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Berlijn het eerste succes voor Nederland geboekt. De titelverdedigster op het onderdeel afvalkoers was opnieuw de sterkste. Wild pakte het goud voor de Russische Evgenia Augustinas en de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri.

Kirsten Wild

Kirsten Wild

Wild was vorig jaar in Saint-Quentin-en-Yvelines goed voor liefst vijf EK-medailles. Behalve de gouden op de afvalkoers pakte ze toen ook goud op de puntenkoers, zilver op het omnium en brons op scratch en de koppelkoers, samen met Nina Kessler.

,,Het is toch wel bijzonder, prolongeren was me nog nooit gelukt'', vertelde de oppermachtige Wild bij de NOS. ,,Ik had het gevoel dat ik de koers onder controle had. Ik moest vooral meiden opvangen die van achteren kwamen. Kijken is de sleutel. Ik was best bang van die Russische, maar op het laatst was ik haar kwijt. Ik kon al vroeg juichen.''

Wim Stroetinga, vorig jaar nog goed voor brons op het onderdeel scratch, greep ditmaal naast een medaille. Het goud op het eveneens niet-olympische onderdeel was voor de Fransman Adrien Garel. De Hongaar Krisztian Lovassy pakte het zilver, de Oekraïner Roman Gladisj het brons. Stroetinga eindigde met een ronde achterstand als veertiende.