Nieuws/Sport
856120
Sport

Arnhemmers kunnen in Waregem niet winnen van Zulte

Vitesse ziet overwintering uit zicht verdwijnen

Thomas Bruns scoort, maar kan met Vitesse niet winnen in Waregem.

Thomas Bruns scoort, maar kan met Vitesse niet winnen in Waregem.

Vitesse ziet de kans op Europese overwintering steeds verder uit zicht verdwijnen. De ploeg van Henk Fraser kwam in Waregem tegen Zulte niet verder dan 1-1.

Thomas Bruns scoort, maar kan met Vitesse niet winnen in Waregem.

Thomas Bruns scoort, maar kan met Vitesse niet winnen in Waregem.

En dat was voor de Arnhemmers, die na drie wedstrijden nu maar één puntje hebben, geen bevredigend resultaat.

Fraser moest voorafgaand aan het duel in Waregem noodgedwongen twee aanpassingen doen. Mason Mount verving op het middenveld de geblesseerd thuisgebleven Navarone Foor, terwijl Tim Matavz ontbrak omdat in Slovenië zijn vrouw op het punt stond om te bevallen. In zijn plaats speelde Luc Castaignos, hoewel Fraser natuurlijk liever een beroep op de clubtopscorer had gedaan.

Castaignos dicht bij

De eerste grote kans van het duel was uitgerekend voor Castaignos. Bryan Linssen zette goed door aan de linkerkant en zette hard voor op de spits, die echter al te dicht op de Belgische doelman stond en de bal al struikelend niet binnen kon werken. Na ruim tien minuten meldde de thuisclub zich ook in het vijandelijke strafschopgebied en was de Nederlander Sandy Walsh dicht bij de 1-0.

Guram Kashia kopt ongelukkig de 1-0 in eigen doel.

Guram Kashia kopt ongelukkig de 1-0 in eigen doel.

Vitesse-keeper Remko Pasveer zag hoe een kopbal van de verdediger net voorlangs vloog. Een minuutje later moest de goalie handelend optreden, toen Aaron Leya Iseka vrij opdook achter de Arnhemse defensie maar Pasveer niet wist te passeren. Ook een derde grote kans, een hard schot van Julien De Sart werd door de keeper van Vitesse onschadelijk gemaakt.

Bruns trefzeker

Pasveer was echter kansloos op de daaropvolgende corner, die door Guram Kashia in eigen doel werd gekopt. Lang hoefden de bezoekers niet tegen de achterstand aan te kijken, want vier minuten later trok Thomas Bruns de stand alweer gelijk. Na goed doorzetten van Milot Rashica aan de rechterkant kwam de bal via Linssen bij Bruns terecht, die tegendraads raak schoot.

Twee minuten later had Vitesse op voorsprong moeten komen, maar Linssen volleerde een voorzet van Mount in kansrijke positie over. Na rust was Vitesse grote delen de bovenliggende partij. Castaignos werd vijf minuten na de hervatting vastgehouden in het strafschopgebied, maar de Kroatische scheidsrechter Ivan Bebek floot niet voor een overtreding.

Luc Castaignos denkt de 1-2 aan te tekenen, maar wordt teruggefloten.

Luc Castaignos denkt de 1-2 aan te tekenen, maar wordt teruggefloten.

Vitesse juicht tevergeefs

Dat deed de arbiter halverwege de tweede helft wel, toen Castaignos de 1-2 leek te maken. De spits ontfutselde Michaël Heylen de bal en passeerde doelman Louis Bostyn, maar de goal ging niet door. Kort daarop kreeg ook Linssen een goede schietkans, maar pareerde Bostyn het harde schot van de linksbuiten. Sander Coopman kreeg tien minuten voor tijd dé kans om de Belgen op 2-1 te zetten, maar kopte volledig vrijstaand een voorzet van Nill De Pauw rakelings over.

En zo besloten beide ploegen in het Regenboogstadion op 1-1, waarmee Vitesse niet het resultaat neerzette waarop de ploeg had gehoopt. In het andere groepsduel won Lazio met 3-1 bij het OGC Nice van Wesley Sneijder.

Stand Groep K:

1. Lazio 3-9 (8-3)

2. OGC Nice 3-6 (9-4)

3. Vitesse 3-1 (3-7)

4. Zulte Waregem 3-1 (2-8)