Sport/Voetbal
857365244
Voetbal

Ten Hag: ’Met de steun van onze fans moeten we gaan vliegen’

Ajax mist Hakim Ziyech tegen Getafe

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech mist donderdagavond de thuiswedstrijd van Ajax tegen Getafe in de Europa League. De spelmaker heeft nog te veel last van een kuitblessure.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Vorige week keerde Ziyech tijdens heet uitduel tegen Getafe terug in de basisformatie van Ajax. Na de wedstrijd, die hij uitspeelde, kreeg hij toch weer last van een kuit. De Marokkaan miste afgelopen zondag ook al het verloren duel met Heracles (1-0).

Geen risico

Trainer Erik ten Hag benadrukte dat hij geen onnodig risico wil nemen met Ziyech. „We kunnen niet alles op één wedstrijd zetten. We krijgen nog meer belangrijke wedstrijden”, doelde hij onder meer op de thuiswedstrijd van zondag tegen AZ.

Quincy Promes, die de afgelopen drie weken aan de kant stond met een hamstringblessure, zit wel weer bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het treffen met Getafe. „Hij is fit en zit weer bij de selectie. Als je bij de selectie zit, dan kun je ook starten”, aldus Ten Hag.

Ajax begint donderdag met een achterstand van 0-2 aan het tweede duel in de zestiende finale van de Europa League.

Vibe

Na de uitschakeling in de Champions League vorig december heeft Ajax nauwelijks meer een goede wedstrijd gespeeld. „Maar ik geloof niet zo in vorm”, meent Ten Hag. „Misschien wel in de vorm van de dag. Wij zullen boven ons zelf moeten uitstijgen en in combinatie met de bekende ’vibe’ in ons stadion tijdens Europese wedstrijden moet dat tot iets moois leiden. Met de steun van onze fans moeten we gaan vliegen.”

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Ajax weet wat het kan verwachten van Getafe. Net als vorige week zullen de Spanjaarden het spel vertragen, hard spelen, provoceren en blessures simuleren. „Wij moeten daar niet in meegaan”, waarschuwde Ten Hag. „We moeten dit keer wel ons eigen spel spelen. Als dat lukt, dan heb ik nog steeds vertrouwen in een goed resultaat.”