Nieuws/Sport
858081851
Sport

Olympisch toernooi ten einde voor beachvolleybalduo Madeleine Meppelink en Sanne Keizer

Sanne Keizer zit teleurgesteld op het zand.

Sanne Keizer zit teleurgesteld op het zand.

Voor het beachvolleybalduo Madeleine Meppelink en Sanne Keizer zitten de Olympische Spelen er na de poulefase al op. Tegen het Amerikaanse koppel Ross April en Alix Klineman konden de Nederlandse vrouwen hun laatste strohalm pakken, maar ze gingen uiteindelijk in drie sets onderuit: 22-20, 17-21 en 5-15.

Sanne Keizer zit teleurgesteld op het zand.

Sanne Keizer zit teleurgesteld op het zand.

De opdracht was vooraf duidelijk voor Meppelink en Keizer. Na twee eerdere verliespartijen moest er gewonnen worden van het Amerikaanse duo om kans te maken op de knock out-fase. In de stromende regen begon het Nederlandse duo uitstekend aan de belangrijke partij. Na een spannende eerste set trokken Meppelink en Keizer op de tweede mogelijkheid de eerste set met 22-20 naar zich toe.

In de tweede set sloegen de Nederlandse vrouwen al snel een gaatje van twee punten, maar April en Klineman toonde veerkracht en trokken de tweede set alsnog met 21-17 naar zich toe. De derde set moest gewonnen worden door Meppelink en Keizer, maar het duo liep vanaf het begin van de beslissende set achter de feiten aan en kwamen er geen seconde meer aan te pas: 5-15.

De Spelen eindigen daarmee in een grote teleurstelling voor de Nederlandse vrouwen.

Bekijk hier wat er vandaag op het programma staat in Tokio.

Bekijk hier de medaillespiegel.