Sport/Voetbal
858476282
Voetbal

Verdediger kampt met ziekte van Pfeiffer

Feyenoord langere tijd zonder Lutsharel Geertruida: ’Herstel niet altijd te voorspellen’

Lutsharel Geertruida kan voorlopig niet in actie komen.

Lutsharel Geertruida kan voorlopig niet in actie komen.

Feyenoord kan voorlopig geen beroep doen op Lutsharel Geertruida. De verdediger heeft de ziekte van Pfeiffer, zo maakte trainer Arne Slot woensdagavond bekend tijdens zijn persconferentie in Rome.

Lutsharel Geertruida kan voorlopig niet in actie komen.

Lutsharel Geertruida kan voorlopig niet in actie komen.

„Hij is er om die reden de komende weken niet bij. Hoe lang het herstel gaat duren, kan ik niet zeggen. Dat is niet altijd te voorspellen. Maar normaal gesproken is hij er in ieder geval tot de interlandbreak niet bij”, aldus Slot.

De Rotterdammers spelen donderdag in de Europa League tegen Lazio in Rome. Op zondag 18 september is PSV de tegenstander in de Eredivisie.

De 22-jarige Geertruida, die dit seizoen ook al op het middenveld speelde, is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij was al niet mee naar Rome, waar Feyenoord donderdag voor het eerst in Europa in actie komt sinds de finale van de Conference League.

„Na vorig seizoen hebben we de stap naar de Europa League gezet. Dat is al heel mooi, maar nu moeten we een nieuw boek gaan schrijven. We moeten vorig seizoen als inspiratie gebruiken, maar dit avontuur daar los van zien”, aldus Slot, die met Lazio meteen een tegenstander van formaat treft.

„Lazio is vorig seizoen in de competitie boven AS Roma geëindigd. Qua gemiddelde leeftijd zijn zij het tegenovergestelde van onze selectie. Zij hebben met name jongens van 27 jaar en ouder. Qua voetbal lijken ze dan weer wel op ons. Lazio heeft een trainer die speelt om wedstrijden te winnen, zoals ik dat ook doe.”

De aftrap in Rome is om 21.00 uur.