Sport/Autosport
858937267
Autosport

Verstappen vijfde in generale voor kwalificatie Silverstone

Tijdens de derde en laatste vrije training heeft Max Verstappen de vijfde neergezet.

De vrijdag was voor Verstappen, volgens eigen zeggen, een van de slechtste ooit. Tijdens de eerste vrije training noteerde de Nederlander nog een derde tijd, maar kwam bij VT2 niet verder dan de zevende stek. In beide gevallen moest hij zelfs zijn ploegmaat Pierre Gasly voor zich dulden.

Tijdens de grote generale voor de kwalificatie kregen de coureurs te maken met lastige weersomstandigheden. Lichte regen zorgde ervoor dat de meesten besloten om binnen te blijven en te wachten tot het asfalt droger werd. Het nieuwe geasfalteerde circuit van Silverstone werkte daarin overigens niet mee, omdat de baan daardoor langer nat bleef. Tevens werd het een stuk gladder, omdat de olie trager van het circuit verdween.

Het eerste halfuur werden er weinig tot geen tijden neergezet. Met nog 25 minuten op de klok zochten de coureurs weer hun weg op het circuit, zo ook Verstappen. Uiteindelijk zette de Nederlander de vijfde tijd neer, achter de Ferrari’s (resp. Charles Leclerc en Sebastian), Lewis Hamilton en, opnieuw, Gasly.

Verstappen was overigens nog steeds in de weer met de balans van de auto, iets waar hij op de vrijdag ook al last van had.

De kwalificatie begint zaterdag om 15.00 uur. De race start zondag om 15.10 uur. Beiden Nederlandse tijd.