Sport/Wielrennen
859642070
Wielrennen

Brons Eefting bij WK baanwielrennen op scratch

Roy Eefting

Roy Eefting

Na Maike van der Duin heeft ook Roy Eefting een medaille behaald op het onderdeel scratch bij de WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines.

Roy Eefting

Roy Eefting

De Nederlander pakte het brons nadat hij in 2019 al eens zilver had gewonnen. Van der Duin was woensdag goed geweest voor zilver. Eefting moest in de sprint na zestig rondes (15 kilometer) alleen de Canadees Dylan Bibic en de Japanner Kazushige Kuboki voorlaten.

De avonturier op de fiets - Eefting fietst op de weg vooral koersen in verre oorden - vond dat hij op waarde was geklopt, ook al was de zege van Bibic een verrassing. „Hij is eerstejaars belofte en een juniorenwereldkampioen, al zegt dat niet alles. Maar vandaag waren er gewoon twee renners sterker.”

Brons na baal-WK

In 2019 was zilver het hoogst haalbare, achter de Australiër Sam Welsford. „Vorig jaar baalde ik echt, toen werd ik vierde omdat ik fouten had gemaakt. Daar heb ik wellicht de wereldtitel weggegooid.”

Eefting had zijn beproefde tactiek weer van stal gehaald: een late aanval van achteruit. „Normaal rijd ik er omheen, maar ik bleef nu hangen en er kwam er helaas nog eentje overheen. Het was een harde koers, de echte ’punch’ zat er niet meer in.”