Sport/Voetbal
863213087
Voetbal

Luuk de Jong geeft assist bij tweede treffer

Sevilla legt Ajax-opponent Getafe het zwijgen op

Deyverson is erbij gaan liggen.

Deyverson is erbij gaan liggen.

Sevilla heeft Ajax het goede voorbeeld gegeven. De club hield zondagavond het hoofd koel in de uitwedstrijd tegen Getafe en zegevierde met 3-0.

Deyverson is erbij gaan liggen.

Deyverson is erbij gaan liggen.

Sevilla loste Getafe af als nummer drie van de ranglijst van La Liga. Getafe staat nu vierde en blijft in de race voor rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League.

Getafe speelde net als donderdag, toen het Ajax met 2-0 versloeg in de Europa League. De ploeg maakte veel overtredingen waardoor het spel vaak stil lag. Getafe kreeg ook zes gele kaarten.

Het lukte Sevilla om zich niet helemaal uit het spel te laten halen. Lucas Ocampos, Fernando en Jules Koundé scoorden voor de bezoekers. Luuk de Jong speelde de hele wedstrijd voor Sevilla en bereidde de 0-2 van Fernando voor.

Atletico naar vierde plek

Atletico Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Villarreal met 3-1 gewonnen. Het elftal van de geschorste trainer Diego Simeone klom zo naar de vierde plaats van La Liga.

Angel Correa was de grote uitblinker bij Atlético. Hij maakte gelijk (1-1) en bereidde de 2-1 van Koke voor. Invaller João Felix tekende voor 3-1. Paco Alcacer bracht Villarreal na ruim een kwartier nog wel op voorsprong.