Sport/Tennis
864209407
Tennis

Buikspierblessure voor Spanjaard

Nadal haakt geblesseerd af in Parijs

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Rafael Nadal heeft zich met een buikspierblessure moeten afmelden voor de halve finales van het masterstoernooi in Parijs. De Spanjaard trok zich vlak voor zijn partij tegen Denis Shapovalov terug.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

„Tijdens een van de laatste services die ik sloeg in de warming-up, voelde ik in m’n buik”, verklaarde Nadal, die Shapovalov een vrije doortocht naar de finale moest geven.

De 20-jarige Canadees, geboren in Israël, staat daardoor zondag in de finale tegenover Novak Djokovic. De Serviër, nu nog de nummer 1 van de wereld, rekende in twee sets af met Grigor Dimitrov uit Bulgarije: 7-6 (5) 6-4. Djokovic had aan één break in de tweede set genoeg om de partij naar zich toe te trekken. Zelf kwam de 32-jarige Serviër op zijn eigen service geen enkele keer in de problemen.

Djokovic was al vier keer de beste op het masterstoernooi van Parijs (2009, 2013, 2014 en 2015). Vorig jaar moest hij in de eindstrijd buigen voor de Rus Karen Chatsjanov. Djokovic begint zondag aan zijn vijftigste mastersfinale, Shapovalov aan z’n eerste.

De Serviër moet sowieso komende week de eerste plaats op de wereldranglijst afstaan aan Nadal, die vorig jaar ontbrak in Parijs. De Spanjaard beëindigde toen al na de US Open zijn seizoen, ook vanwege een buikspierblessure. Nadal veroverde dit jaar de titel in New York en ging daarna in Parijs door met winnen, waardoor hij maandag terugkeert aan kop van de mondiale ranglijst. Als de 33-jarige tennisser van Mallorca het masterstoernooi in de Franse hoofdstad had gewonnen, was hij ook al zeker geweest van de eerste plaats aan het einde van het seizoen. Nu kan Djokovic hem op de ATP Finals in Londen weer passeren.

„Hopelijk gaat het snel beter”, aldus Nadal. „Ik hoop in Londen weer fit te zijn, dat is nu het grote doel. Maar ik kan niets garanderen.”