Sport/Voetbal
865456508
Voetbal

Amsterdammers spelen richting Klassieker met Feyenoord in beker tegen Barendrecht

Erik ten Hag spaart tien spelers bij Ajax; PSV met zes wijzigingen

André Onana tijdens een training van Ajax.

André Onana tijdens een training van Ajax.

AMSTERDAM - Erik ten Hag voert in zijn basisopstelling voor het TOTO KNVB-bekerduel met Barendrecht (woensdagavond 21.00 uur, in de ArenA) – zoals verwacht – een flink aantal wijzigingen door. André Onana staat onder de lat en Danilo bekleedt de spitspositie. Lisandro Martinez is de enige vaste kracht, die wel in actie komt.

André Onana tijdens een training van Ajax.

André Onana tijdens een training van Ajax.

De Ajax-trainer husselde er dus flink op los. De achterhoede bestaat uit Devyne Rensch, Perr Schuurs, Martinez en Nicolas Taglifico, terwijl Victor Jensen, Kenneth Taylor en Davy Klaassen het middenveld bemannen. Voorin krijgen David Neres, Danilo en Mohamed Daramy hun kans.

Zodoende spaart Ten Hag voor de Klassieker van zondag tien spelers. Feyenoord neemt het woensdagavond op tegen FC Twente.

Opstelling

Ajax: Onana; Rensch, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Jensen, Klaassen, Taylor; Neres, Danilo en Daramy.

PSV met zes wijzigingen in bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard

PSV-trainer Roger Schmidt heeft voor het bekerduel met Fortuna Sittard zes wijzigingen aangebracht in zijn basisteam. De verdedigers Phillipp Mwene, Armando Obispo en Phillip Max, middenvelder Erick Gutiérrez en de aanvallers Yorbe Vertessen en Ritsu Doan mogen aan de wedstrijd in Eindhoven beginnen.

Dit zestal behoorde zondagavond bij de uitwedstrijd tegen NEC (1-2) niet tot het startende elftal. Zij nemen de basisplaatsen in van Jordan Teze, Olivier Boscagli, Mauro Júnior, Marco van Ginkel, Cody Gakpo en Bruma. Zij beginnen als reserve in eigen stadion.

Beide ploegen speelden vorige maand in de Eredivisie in Limburg tegen elkaar. PSV won de uitwedstrijd met 4-1.