Nieuws/Sport
8655208
Sport

De Randamie: ’Ik heb doodsbedreigingen gehad’

Germaine de Randamie

Germaine de Randamie

UTRECHT - Germaine de Randamie heeft de afgelopen periode een hoop te verwerken gehad. Nadat ze tegen Holly Holm de vedergewichttitel pakte kreeg ze kritiek, omdat ze per ongeluk een stoot uitdeelde na de bel.

Germaine de Randamie

Germaine de Randamie

„Ik kreeg toen zelfs doodsbedreigingen.” Later werd ze geveld door een vervelende oogblessure. Doktoren zeiden dat ze nooit meer zou vechten, maar de Utrechtse knokte zich terug. Vervolgens werd gezegd dat ze niet durfde te vechten tegen Chris Cyborg, omdat die in het verleden verboden middelen gebruikte. Haar titel werd haar vanwege haar weigering zelfs afgenomen. De vork zit echter heel anders in de steel, zo wil De Randamie nu voor eens en voor altijd duidelijk maken.

„Ik had destijds al met de UFC afgesproken dat ik tegen Amanda Nunes om de titel zou vechten, dat stond zwart op wit. Maar toen wilden ze ineens dat ik tegen Cyborg zou vechten. Ik laat me echter niet onder druk zetten. Ik heb nog een leven naast het vechten, ben politieagente en vecht puur uit liefde voor de sport.”

Lees hier de hele reportage met Germaine de Randamie