Sport/Voetbal
867728993
Voetbal

Invaller De Jong kan Sevilla niet helpen aan zege

Luuk de Jong

Luuk de Jong

SEVILLA - Sevilla is in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao blijven steken op 1-1. De club van Luuk de Jong verzuimde door het gelijkspel in punten gelijk te komen met nummer twee Real Madrid. Sevilla staat derde in La Liga met 35 punten, vier minder dan koploper FC Barcelona en twee minder van Real.

Luuk de Jong

Luuk de Jong

De thuisploeg keek al vroeg tegen een achterstand aan. Ander Capa was in de vijftiende minuut weggestuurd door Iñigo Martínez en schoot de bal laag en hard achter Sevilla-doelman Tomas Vaclik.

Met De Jong in de tweede helft in de ploeg zette Sevilla druk voor de gelijkmaker. De Nederlandse spits was dichtbij met een bal op de paal. Bij een aanval kort daarop stond De Jong klaar om een voorzet van Lucas Ocampos binnen te tikken, maar Athletic-verdediger Unai Núñez was hem voor en zorgde voor de gelijkmaker. Het lukte Sevilla in het resterende half uur niet meer om de wedstrijd alsnog te winnen.

De Jong had in de laatste twee competitiewedstrijden een basisplaats, maar moest tegen Athletic op de bank beginnen. De voormalige PSV’er heeft tot nu toe twee keer gescoord in de Spaanse competitie. Aanvoerder Jesús Navas werd vooraf aan de wedstrijd gehuldigd. Hij begon aan zijn 500e wedstrijd voor Sevilla.

Real Valladolid speelde eerder op de avond 2-2 tegen Leganés. Martin Braithwaite en Roque Mesa hadden de bezoekers twee keer in het eerste kwartier op voorsprong gebracht. Enes Ünal zorgde beide keren voor de gelijkmaker, de eerste keer al in de achtste minuut, de tweede keer tien minuten voor tijd. Leganés staat voorlaatste met veertien punten. Valladolid heeft zeven punten meer.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in La Liga.