Nieuws/Sport
868905
Sport

Keizer: 'Niet terecht dat Younes dat zegt'

Amin Younes

Amin Younes

Ajax-trainer Marcel Keizer ging vrijdagmiddag tijdens de vooruitblik op het uitduel met Feyenoord in op de woorden van Amin Younes vrijdagochtend in Telesport.

Amin Younes

Amin Younes

De linksbuiten gaf aan dat hij bij Ajax tevergeefs had gevraagd om tussentijds even weg te mogen, omdat hij vanwege zijn deelname met Duitsland aan de Confederations Cup geen vakantie had gehad.

Vakantie

"Ik vind het niet terecht dat Younes zegt dat hij niet fris genoeg is", aldus Keizer. "Amin kwam er zelf mee dat hij vanwege de situatie van Appie Nouri geen vakantie kon vieren. Toen hij terug is gekomen, hebben we elke keer gekeken waar we hem vrijaf hebben kunnen geven. Maar hij zat bij de groep van Duitsland die de Confederations Cup speelde, maar ook bij de selectie die de WK-kwalificatieduels afwerkte. Wij hadden zelf alweer snel Champions League-wedstrijden die we moesten spelen, dus we hebben hem eigenlijk nooit 'vrij' kunnen krijgen", aldus de coach van Ajax.

"Hij heeft zelf ook nooit aangegeven een wedstrijd te willen missen, want hij wil altijd spelen. Een serie van acht of negen dagen vakantie is er daardoor nog niet van gekomen."