Sport/Tennis
870129469
Tennis

Ook Hogenkamp mist hoofdtoernooi Roland Garros; Bertens traint weer

Richel Hogenkamp.

Richel Hogenkamp.

PARIJS - De Nederlandse deelname aan Roland Garros blijft beperkt tot Kiki Bertens en Arantxa Rus. Richèl Hogenkamp bleef steken in de laatste ronde van de kwalificaties.

Richel Hogenkamp.

Richel Hogenkamp.

De 28-jarige tennisster uit Doetinchem, nummer 221 van de wereld, moest het in twee sets afleggen tegen de Roemeense Irina Bara: 2-6 6-7 (4). Hogenkamp stond in 2017 en 2018 in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Drie jaar geleden haalde ze de tweede ronde, in 2018 verloor ze in de eerste ronde in drie sets van de Russin Maria Sharapova.

Bibiane Schoofs, Indy de Vroome, Tallon Griekspoor (eerste ronde) en Lesley Kerkhove-Pattinama, Robin Haase en Botic van de Zandschulp (tweede ronde) werden allemaal eerder deze week al uitgeschakeld in de kwalificaties.

Zavatska eerste opponent

De als vijfde geplaatste Bertens neemt het in de eerste ronde op tegen Katarina Zavatska uit Oekraïne, de nummer 112 van de wereld. Rus treft de Française Clara Burel, die met een wildcard meedoet in Parijs. Bertens werkte vrijdag een training af op een van de gravelbanen van Roland Garros, waar ze twee dagen eerder vanwege fysieke klachten uit voorzorg op bij het WTA-toernooi van Straatsburg had opgegeven.

De Nederlandse kreeg tijdens haar partij in de tweede ronde tegen de Letse Jelena Ostapenko last van een achillespees. In het verleden had ze daar wel vaker problemen mee. Bertens ging vanuit Straatsburg door naar Parijs, waar ze eerst een dag in quarantaine moest zitten op haar hotelkamer.

Regen

Zowel de fysieke training als de training op de baan ging goed, zo liet haar coach Elise Tamaëla weten. Bertens moest vanwege de regen wel een tijdje wachten tot ze de baan op kon.