Nieuws/Sport
871398648
Sport

Russische ijshockeyer moet mogelijk vechten in Oekraïne na transfer naar VS

Ivan Fedotov

Ivan Fedotov

Ivan Fedotov, een bekende Russische ijshockeyspeler, heeft het verpest in Rusland. Nadat de 25-jarige doelman zijn overstap naar het Amerikaanse Philadelphia Flyers bekend had gemaakt, werd Fedotov gearresteerd in Sint-Petersburg en naar het rekruteringskantoor van het leger gebracht.

Ivan Fedotov

Ivan Fedotov

In Rusland zijn ze ervan overtuigd dat hij op deze manier zijn verplichte militaire dienst ontloopt. Fedotov riskeert nu zelfs om naar de oorlog in Oekraïne gestuurd te worden.

Fedotov zette vorige maand zijn handtekening onder een contract bij het Amerikaanse Philadelphia Flyers, maar CSKA Moskou, de ex-ploeg van Fedotov, is het daar absoluut niet mee eens. CSKA (Central Sport Club of the Army, red.) heeft namelijk nauwe banden met het Russische leger. Wie lid is, wordt beschouwd als militair personeel en kan niet zomaar zijn contract ontbinden. De grote transfersom (rond de één miljoen euro) moet Fedotov op andere gedachten hebben gebracht.

Arrestatie

Een overstap met serieuze gevolgen, want Fedotov werd vrijdagavond aan de ijsbaan van Sint-Petersburg gearresteerd en vervolgens naar het rekruteringskantoor van het leger gestuurd. Uren na zijn arrestatie zou hij ziek geworden zijn en door een ambulance meegenomen zijn.

Voor Fedotov kan het op drie manieren uitdraaien. Hij vervult zijn dienstplicht, hij gaat naar de gevangenis of hij wordt naar de oorlog in Oekraïne gestuurd.

Bron: NBC News/Nieuwsblad