Sport/Darts
8722
Darts

Friese darter verliest met 10-9 van wereldkampioen Anderson

Noppert strijdend ten onder

Danny Noppert

Danny Noppert

Danny Noppert was donderdagavond dicht bij een grote stunt op de Grand Slam of Darts. De Nederlander maakte het Gary Anderson erg lastig, maar trok aan het kortste eind: 10-9.

Danny Noppert

Danny Noppert

De 25-jarige Fries en de regerend wereldkampioen gingen tot 3-3 gelijk op en haalden beiden een hoog niveau. Noppert speelde in de zesde leg zelfs uitstekend, die gooide hij in tien pijlen uit. In de zevende leg brak de Nederlander Gary Anderson en nam dus een voorsprong. De pauze werd bereikt bij een stand van 6-4 in het voordeel van de Fries.

Op dat moment had Noppert nog geen enkele dubbel gemist. Dat deed hij in de twaalfde leg voor de eerste keer en dat werd direct door de Schot afgestraft. Anderson bleef uitstekend gooien en maakte bijna geen fout.

Beslissende leg

De wereldkampioen liep uit naar 9-6, maar toen zette de Nederlander nog een eindsprint in. Hij kwam terug tot 9-9. In de beslissende negentiende leg moest de Fries toch het onderspit delven. Maar Noppert kon met een meer dan tevreden gevoel van het podium af.

"Ik baal er enorm van dat ik deze partij heb verloren", sprak hij bij RTL7. "Het is echt zonde. Ik had het idee dat ik hem kon pakken", zo klonk het uit de mond van de Nederlander.