Sport/Darts
8730
Darts

Nederlander heeft last van tempo tegenstander en vermoeidheid

Van Barneveld redt Nederlandse dartsavond

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft donderdag het Nederlandse dartsavondje in Wolverhamton gered. Barney plaatste zich als enige van de drie Nederlandse darters die in actie kwamen voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Eerder op de avond leed Benito van de Pas een harde nederlaag tegen James Wade (10-2). Danny Noppert zwaaide eveneens af in de achtste finales. De talentvolle Fries leek even op weg naar een stunt tegen de regerend wereldkampioen Gary Anderson, maar trok uiteindelijk met 10-9 aan het kortste eind. 

Van Barneveld stond tegen Glen Durrant, de nummer één van dartsbond BDO, al snel op een 5-2 voorspong om de Engelsman vervolgens terug te laten komen tot 5-5. Uiteindelijk bleek er niets aan het handje voor de Nederlander. Barney gunde zijn opponent nog maar twee legs en won zijn partij met 10-7.

Na afloop reageerde Van Barneveld vooral opgelucht op zijn zege. "Goh, kom ik met 5-2 voor, krijg ik in één keer een dipje. Vermoeidheid, denk ik. Als je als laatste van de avond moet, leidt alles een beetje af", zei hij voor de camera van RTL7. "Morgen heb ik lekker een vrije dag."

Van Barneveld, die het bovendien lastig had met het tempo van zijn tegenstander, staat in de kwartfinale tegenover Anderson. Michael van Gerwen bereikte woensdag al de laatste acht van het toernooi met een prijzengeld van circa 460.000 euro. De Brabander treft Brendan Dolan.