Sport/Darts
8737
Darts

Problemen bij Anderson in aanloop naar clash met 'Barney'

'Ik maakte er een beetje een puinhoop van'

Gary Anderson balt zijn vuist.

Gary Anderson balt zijn vuist.

Gary Anderson had donderdag veel moeite met de Nederlander Danny Noppert in de achtste finale van de Grand Slam of Darts. De wereldkampioen van de PDC klaagde na afloop van zijn partij met de nummer drie van de BDO over de manier waarop zijn pijlen in het bord belandden.  

Gary Anderson balt zijn vuist.

Gary Anderson balt zijn vuist.

"Ik had problemen met mijn worp. M'n pijlen belandden horizontaal in het bord, terwijl ik liever heb dat ze iets meer omhoog blijven staan", aldus Anderson, die vanwege zijn slechte zicht soms met een bril speelt. "Misschien dat het daar aan lag, dat ik vanwege mijn bril een beetje aan het compenseren was en dat mijn worp daadoor iets anders werd. Gelukkig heb ik gewonnen."

Danny Noppert baalt.

Danny Noppert baalt.

Dat ging echter met pijn en moeite. Noppert liet de Schot flink zweten: 10-9. "Danny speelde goed, maar gelukkig kon in aanhaken", aldus The Flying Scotsman, die eerst met 6-4 achterstond, vervolgens vijf legs op een rij won, maar Noppert uiteindelijk weer tot 9-9 liet komen. "Ik had het eerder moeten afmaken. Ik maakte er een beetje een puinhoop van, maar gelukkig kon ik de laatste leg nog net over de streep trekken."

Raymond van Barneveld

In de kwartfinale treft Anderson zaterdag opnieuw een Nederlander: Raymond van Barneveld. De Hagenaar rekende donderdag in Wolverhampton in 10-7 af met Glen Durrant, de langzaam gooiende nummer één van de BDO.  

Raymond van Barneveld rekende donderdag met 10-7 af met Glen Durrant.

Raymond van Barneveld rekende donderdag met 10-7 af met Glen Durrant.

"Gary is de wereldkampioen en de nummer twee van de wereld, dus zaterdag zal het nog even iets lastiger worden dan vandaag", stelde Van Barneveld na afloop tegenover een verslaggever van de PDC. "Ik weet wat ik moet doen. Gelukkig gooit Anderson sneller dan Durrant. Dat zorgt ervoor dat ik gemakkelijker in mijn ritme kan komen. Ik houd ervan als ik sneller kan gooien."

Dat Anderson veel moeite had met Noppert zegt Barney niet zoveel. "Het gaat momenteel een beetje moeizaam bij Gary. Hij heeft problemen met zijn bril. Dat heb ik een paar jaar geleden ook gehad, maar ik moet gewoon mijn beste spel spelen. Gary blijft een lastige tegenstander."

Het toernooischema van de Grand Slam of Darts.

Het toernooischema van de Grand Slam of Darts.