Nieuws/Sport
87374717
Sport

Rus keert mogelijk toch terug in octagon UFC

Khabib Nurmagomedov heeft boodschap voor Conor McGregor: ’Laat me iets spectaculairs zien’

Conor McGregor verloor in 2018 van Khabib Nurmagomedov.

Conor McGregor verloor in 2018 van Khabib Nurmagomedov.

Khabib Nurmagomedov gaat mogelijk toch door met vechten. Dat maakte UFC-president Dana White zaterdagavond bekend na een onderhoud met de Rus een dag eerder.

Conor McGregor verloor in 2018 van Khabib Nurmagomedov.

Conor McGregor verloor in 2018 van Khabib Nurmagomedov.

Nurmagomedov laat zijn terugkeer afhangen van wat zijn rivalen de komende tijd laten zien. Volgens White wil The Eagle - die al zijn 29 MMA-gevechten winnend afsloot - ’iets spectaculairs zien’ voor hij een comeback serieus overweegt.

Volgende week vinden twee partijen plaats die voor Nurmagomedov interessant zijn. Zijn grote rivaal Conor McGregor neemt het op 23 januari op tegen Dustin Poirier. Beide mannen werden al eens verslagen door Nurmagomedov, maar onder de juiste voorwaarden is de Rus bereid tot een rematch.

Dana White hoopt dat Khabib Nurmagomedov terugkeert.

Dana White hoopt dat Khabib Nurmagomedov terugkeert.

Ook het gevecht tussen Dan Hooker en Michael Chandler heeft de interesse van Nurmagomedov. Als een van deze vier vechters indruk maakt, keert hij mogelijk terug. De Braziliaan Charles Oliveira staat eveneens op het to do-lijstje dat Nurmagomedov met potlood heeft ingevuld. De Braziliaan imponeerde recentelijk door topvechter Tony Ferguson te verslaan.

Vader

Nurmagomedov besloot afgelopen herfst als kampioen afscheid te nemen. Nadat hij tegen Justin Gaethje voor de derde keer zijn lichtgewichttitel had verdedigd, maakte hij bekend te stoppen. Mede vanwege het overlijden (corona) van zijn vader, tevens zijn trainer, was hij zijn motivatie om te vechten kwijt.

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov

Conor McGregor

Een groot gedeelte van de MMA-fans hoopt vooral op een rematch tussen Nurmagomedov en McGregor. Beide kemphanen lagen zowel voor als na hun partij in 2018 flink met elkaar overhoop. Direct na het gevecht kwam het zelfs tot een clash tussen de twee kampen, waarbij (opnieuw) rake klappen vielen.

Ook White is een voorstander van een tweede partij tussen beide heren. „Wat je ook van Conor vindt, hij is een van de beste vechters ooit”, vertelde de baas van de UFC eerder al aan ESPN.

„Momenteel is hij ook meer gefocust dan ooit. Conor gaat met ups en downs door het leven, maar als hij het komende jaar zo gefocust blijft als nu, moeten we hem gewoon weer tegenover Khabib zetten. Mits Khabib natuurlijk terugkeert.”