Sport/Voetbal
874202193
Voetbal

Suriname neemt met opgeheven hoofd afscheid van Gold Cup

Nigel Hasselbaink

Nigel Hasselbaink

De Surinaamse voetballers hebben hun eerste overwinning in de Gold Cup behaald. De ploeg van bondscoach Dean Gorré won met 2-1 van Guadeloupe. Nigel Hasselbaink maakte in de 79e minuut de winnende treffer voor Suriname, dat bestaat uit veel voetballers die spelen of hebben gespeeld in de Eredivisie. In de 14e minuut had Gleofilo Vlijter de score voor Suriname geopend.

Nigel Hasselbaink

Nigel Hasselbaink

In het Exploria Stadium in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, voetbalde de ploeg tegen Guadeloupe de laatste groepswedstrijd. Beide landen waren na twee eerdere nederlagen al uitgeschakeld voor een plek in de knock-outfase. Guadeloupe speelde vanaf de 30e minuut met tien man nadat een speler met een rode kaart van het veld was gestuurd.

Costa Rica eindigde als eerste in de poule door Jamaica met 1-0 te verslaan. Bryan Ruiz, oud-speler van FC Twente en PSV, tekende in de 53e minuut voor de enige treffer. Costa Rica beëindigde de wedstrijd ook met een man minder nadat doelman Leonel Moreira in de tweede helft met rood was bestraft.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo