Sport/Autosport
874879004
Autosport

Red Bull: ’Bedankt, Seb. Proost op de mooie tijden en vier wereldkampioenschappen’

Verstappen: ’Vettel geweldige ambassadeur voor de sport’

Max Verstappen

Max Verstappen

Het regent in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije mooie woorden over Sebastian Vettel, die heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen.

Max Verstappen

Max Verstappen

Ook Max Verstappen, net als Vettel wereldkampioen namens Red Bull Racing, reageerde op de Hungaroring op het aanstaande vertrek van de 35-jarige Duitser.

„Hij heeft zoveel bereikt en een geweldige carrière gehad”, aldus Verstappen. „Het is totaal begrijpelijk dat hij stopt. Ik denk dat hij een geweldige ambassadeur voor de sport is. Je kon het een beetje zien aankomen dat hij zou stoppen. Dat is nooit leuk, zeker niet voor zijn fans, maar het gebeurt nu eenmaal. Het is nu belangrijk dat hij gaat genieten van het leven met z’n familie. Uiteindelijk is Formule 1 maar zo’n korte periode van je leven. Hij heeft er hard voor gewerkt, nu is het tijd om te genieten.”

Lewis Hamilton, jarenlang de rivaal van Vettel op de circuits, schreef op Instagram lovende woorden over de 35-jarige Duitser.

„Seb, het was een eer om jou een concurrent te noemen en een nog grotere eer om jou mijn vriend te noemen”, aldus de Britse coureur van Mercedes. „Het is altijd het doel om deze sport beter achter te laten dan toen je eraan begon. Ik weet zeker dat wat hierna komt voor jou opwindend, zinvol en waardevol zal zijn. Hou van je, man.”

Mick Schumacher, die sinds vorig jaar in de Formule 1 rijdt bij Haas, noemde zijn landgenoot een bron van inspiratie. „Bedankt voor alles wat je hebt bijgedragen aan de sport waarvan we beiden houden. Ik kan niet wachten op onze laatste races samen”, aldus de 23-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Red Bull, de renstal van Verstappen, plaatste op sociale media foto’s van Vettel in zijn tijd bij het team. „Bedankt, Seb. Proost op de mooie tijden en vier wereldkampioenschappen.”

Voorzitter Mohammed Ben Sulayem van de internationale autosportfederatie FIA looft Vettel op Twitter voor „een fantastische carrière met vier wereldtitels en 53 overwinningen. Bedankt Seb, voor alles wat je voor onze sport hebt betekend.”