Sport/Autosport
876387142
Autosport

Koningsklasse blijft mikken op Grand Prix in Miami

’Alsnog tweede F1-race in VS in aantocht’

Een impressie van het nieuw aan te leggen circuit in Miami.

Een impressie van het nieuw aan te leggen circuit in Miami.

De Formule 1 reist in 2021 mogelijk alsnog twee keer af naar de Verenigde Staten. Nadat Miami eerder leek af te vallen als gastheer van een Grand Prix, lijkt de koningsklasse nu toch weer dicht bij een deal met de stad in het zuiden van Florida.

Een impressie van het nieuw aan te leggen circuit in Miami.

Een impressie van het nieuw aan te leggen circuit in Miami.

Het nieuw aan te leggen circuit moet verrijzen in de nabijheid van het Hard Rock Stadium, de thuishaven van de Miami Dolphins, net buiten het centrum van de stad.

„We zijn ontzettend blij om aan te mogen kondigen dat de Formule 1 en het Hard Rock Stadium een principeakkoord hebben bereikt om de allereerste Grand Prix van Miami te organiseren.” Dat melden Tom Garfinkel, de algemeen directeur van de Miami Dolphins en het Hard Rock Stadium en Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, in een gezamenlijke verklaring.

Liberty Media kocht drie jaar geleden de rechten van de F1 op. Sinds hun entree azen de nieuwe bazen al op een tweede Amerikaanse GP. Ze mikten aanvankelijk op een stratenrace door het centrum van Miami, maar daar ging in april van dit jaar een streep doorheen. Het zou bewoners en bedrijven te veel overlast bezorgen.

In mei 2021 zou er voor het eerst in Miami moeten worden geracet. De lokale autoriteiten dienen echter nog groen licht te geven, iets wat bij de plannen voor een stratenrace uiteindelijk het struikelblok bleek.

„Met een verwachte spin-off van 400 miljoen dollar en 35.000 overnachtingen, zal de Grand Prix ieder jaar een flinke bron van inkomsten vormen voor Zuid-Florida”, stelt Liberty Media in de verklaring. „We kijken er naar uit om het grootste racespektakel ter wereld voor het eerst naar één van ’s werelds meest iconische en glamoureuze regio's te brengen.”

Op het Circuit of the Americas in Texas wordt als sinds 2012 geracet door Lewis Hamilton en zijn collega’s. Op zondag 3 november vindt de volgende editie plaats. Max Verstappen eindigde vorig jaar als tweede in Austin, achter winnaar Kimi Raikkonen.