Nieuws/Sport
877503
Sport

Roda JC treurt om clubicoon en erelid

Nol Hendriks (80) overleden

Nol Hendriks

Nol Hendriks

Roda JC-icoon Nol Hendriks is op 80-jarige leeftijd overleden.

Nol Hendriks

Nol Hendriks

Hij is bezweken aan de gevolgen van een hersenbloeding, meldt de eredivisieclub uit Kerkrade.

Erelid Hendriks gaf jarenlang leiding aan de Limburgse voetbalclub. Hij was onder meer bestuurslid en lid van de raad van commissarissen. Hendriks was ook de drijvende kracht achter de bouw van het Parkstad Limburg Stadion en gaf de club regelmatig financiële steun.

Hendriks werkte na de Tweede Wereldoorlog in de mijnen, maar in de jaren zestig verlegde hij zijn aandacht naar de handel in textiel en verdiende daar kapitalen mee. In de jaren tachtig begon de textielbaron zich te bemoeien met Roda JC. Eerst als supporter en later als bestuurder, toen hij door toenmalig manager Hens Coerver gevraagd werd of hij financieel kon helpen bij het aantrekken van een speler.

Glorietijden

Dat was het begin van een jarenlange verbintenis met de club. In de jaren negentig vormde Hendriks samen met toenmalig voorzitter Theo Pickée het bestuur en beleefde de club glorietijden. Roda speelde met regelmaat Europees voetbal en eindigde onder leiding van Huub Stevens in het seizoen 1994/95 zelfs als tweede in de Eredivisie.

In 2006 nam Hendriks afstand van de club, maar hij bleef Roda nog regelmatig geld toeschuiven. Hij gold tot zijn overlijden als een belangrijk klankbord voor de directie en de rvc.