Sport/Voetbal
882116767
Voetbal

KNVB heeft speelkalender klaar: week voor start WK stopt Eredivisie

Tyrell Malacia in duel met Arianit Ferati van Fortuna Sittard

Tyrell Malacia in duel met Arianit Ferati van Fortuna Sittard

ZEIST - Het nieuwe voetbalseizoen vangt al op vrijdag 5 augustus aan. De Nederlandse clubs komen acht dagen voor de start van het WK in Qatar nog in actie. Het WK 2022 begint op maandag 21 november en op 11, 12 en 13 november staat de laatste speelronde voor de winteronderbreking op het programma.

Tyrell Malacia in duel met Arianit Ferati van Fortuna Sittard

Tyrell Malacia in duel met Arianit Ferati van Fortuna Sittard

Op 6 januari, ruim tweeënhalve week na de finale van het WK, wordt de Eredivisie hervat. De finale van het WK staat gepland voor zondag 18 december. Het is nog niet bekend op welke data Oranje in actie komt.

„Met een WK dat in de winter wordt gespeeld, hebben we nog meer dan anders moeten puzzelen om de speeldagenkalender van komend seizoen in te vullen. We hebben de clubs erbij betrokken, door duidelijk hun wensen met betrekking tot zaken als de competitiestart en doorspelen tijdens het WK te inventariseren. Op die manier zijn we uiteindelijk tot deze speeldagenkalender gekomen”, aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB.

WK

Het seizoen begint eerder dan gebruikelijk in verband met het WK. Dit jaar begon de Eredivisie op vrijdag 13 augustus. De play-offs om promotie en degradatie beginnen op maandag 22 mei 2023 en de play-offs om Europese tickets op woensdag 1 juni. De play-offs eindigen op zondag 11 juni 2023.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal staat gepland voor het weekend van 30 en 31 juli 2022. Dit jaar werd er op 7 augustus om de eerste prijs van het seizoen gespeeld. „Omdat nog onduidelijk is wanneer de bekerwinnaar en/of runner-up in actie komt in Europees verband, kan de exacte datum nog niet worden vastgesteld”, meldt de KNVB over de Johan Cruijff Schaal.

In juni wordt het definitieve speelschema bekendgemaakt.