Sport/Voetbal
885150577
Voetbal

Carlos Vinicius heeft werkvergunning en traint mee bij PSV

Roger Schmidt

Roger Schmidt

Carlos Vinicius, de nieuwe spits van PSV, is donderdag inzetbaar bij de eerste wedstrijd in de Europa League tegen Real Sociedad. Trainer Roger Schmidt ging er bij de persconferentie van uit dat de benodigde werkvergunning woensdag nog door het IND wordt afgegeven en dat Vinicius kan aansluiten voor de training.

Roger Schmidt

Roger Schmidt

De Braziliaan werd door PSV op de laatste dag van de transferperiode voor twee jaar gehuurd van Benfica. Een aanvraag voor een werkvergunning neemt meestal tien werkdagen in beslag. Woensdag waren er elf dagen verstreken sinds Vinicius de huurovereenkomst bij de Eindhovenaren ondertekende. Na de persconferentie bleek inderdaad dat Vinicius zijn werkvergunning op zak heeft en kon hij meetrainen met zijn nieuwe ploeggenoten.

Schmidt, de wisselkoning, wil bij de wedstrijd tegen de Spanjaarden niets aan het toeval overlaten. Hij verklaarde dat Maxi Romero, bijna een jaar absent wegens een gescheurde kruisband, ook op de bank plaats zal nemen. De Argentijn speelde welgeteld een minuut in de eredivisie. In dat duel tegen Emmen was hij in de korte tijd goed voor de winnende treffer. „Tegen een club als Real Sociedad moet je alle wapens gebruiken”, zei Schmidt, die 23 spelers opneemt in de wedstrijdselectie.

Afhankelijk van de training later op de dag is daar ook Davy Pröpper weer bij. Ibrahim Sangaré ontbreekt nog in de selectie van de Eindhovense club.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop