Sport/Voetbal
886105648
Voetbal

FC Volendam heeft periodetitel voor het grijpen

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam-trainer Wim Jonk

EINDHOVEN - FC Volendam heeft de tweede periodetitel voor het grijpen. De ploeg van trainer Wim Jonk boekte bij middenmoter FC Eindhoven de zevende opeenvolgende overwinning in de Keuken Kampioen Divisie (1-4) en kan volgende week voor eigen publiek oogsten.

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam leidde bij de rust al met 2-0. Gijs Smal haalde twee keer doeltreffend uit. Nick Doodeman en Francesco Antonucci brachten na de pauze de treffers van de Noord-Hollandse club op hun naam.

Cambuur

Het verschil met concurrent SC Cambuur in de stand van de tweede periode bleef één punt. De Friese koploper won met 4-2 bij hekkensluiter FC Dordrecht. Na de eerste helft koesterde de Friese ploeg al een voorsprong van 4-1. Robin Maulun (twee), Mees Hoedemakers en Kellian van der Knaap kwamen namens de bezoekers tot scoren.

Nummer 2 De Graafschap bleef uit tegen FC Den Bosch steken op 2-2. Daardoor liep de achterstand van de Superboeren op Cambuur op tot zeven punten. Daryl van Mieghem en Ralf Seuntjens scoorden voor de bezoekers, die een voorsprong van 2-0 prijsgaven. Paco van Moorsel en Leo Vaisanen waren trefzeker voor de thuisclub. NEC haakte door een nederlaag bij Excelsior (2-1) af in de strijd om het periodekampioenschap.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie