Sport/Voetbal
887856433
Voetbal

KRC Genk verliest bij Moeskroen voor tweede week op een rij

Irritaties bij John van den Brom na nederlaag in sneeuw: ’We zijn geen amateurs, hè

John van den Brom verloor zaterdag voor de tweede week op een rij met KRC Genk.

John van den Brom verloor zaterdag voor de tweede week op een rij met KRC Genk.

Trainer John van den Brom heeft met KRC Genk voor de tweede week op een rij verloren.

John van den Brom verloor zaterdag voor de tweede week op een rij met KRC Genk.

John van den Brom verloor zaterdag voor de tweede week op een rij met KRC Genk.

Was vorige week middenmoter Kortrijk met 2-1 te sterk, ditmaal leverde een bezoek aan degradatiekandidaat Excelsior Moeskroen geen punten op. De thuisploeg, die een groot deel van het duel met een man meer voetbalde, won met 2-0.

Van den Brom debuteerde eind november met een 4-1-zege op Moeskroen op de bank bij Genk en won ook de twee daaropvolgende duels. Hoewel zijn ploeg nog tweede staat zit de klad er wat in.

Nadat Fabrice Olinga Moeskroen in de 28e minuut op voorsprong had gezet, moest Genk niet veel later met tien man verder nadat Carlos Cuesta met rood van het veld was gegaan. Serge Tabekou verdubbelde 20 minuten voor tijd de voorsprong van de thuisploeg.

Dankzij de overwinning deed Moeskroen de laatste plaats in de Pro League over aan Waasland-Beveren. Genk heeft 4 punten achterstand op koploper Club Brugge, dat zondag een uitwedstrijd speelt tegen Beerschot.

Sneeuwval

Van den Brom uitte na afloop zijn ongenoegen over het feit dat het duel ondanks de sneeuwval gespeeld moest worden. Genk leed in Moeskroen de tweede nederlaag op rij (2-0).

„Je bereidt je als topclub voor op een lastige uitwedstrijd en dan krijg je deze omstandigheden. Dan kun je de voorbereidingen in de prullenbak gooien. Vroeger zeiden we: gooi de bal in het midden en kijk maar wie er dan als beste uitkomt. Vooraf was het al een loterij”, foeterde Van den Brom op de persconferentie.

„We moeten niet luisteren naar mensen die beslissen dat we spelen omdat de bal rolt. Die rolt overal hoor, want een bal is rond. Het is vervelend dat we verloren hebben en dan ben je sneller geïrriteerd, maar ik zou hetzelfde gezegd hebben bij een overwinning.”

Het duel werd gespeeld op een met sneeuw bedekt veld. „Hier was geen veldverwarming en er is niet alles aan gedaan om het veld schoon te krijgen. Kom op, we zijn geen amateurs, hè”, aldus de voormalig trainer van onder meer AZ en FC Utrecht. „Dat vind ik misschien nog veel erger dan de nederlaag. Dit kan toch niet? Waarom werd het niet uitgesteld tot zondag? We hebben ruimte zat in de kalender.”

Vorig weekend verloor Genk al de uitwedstrijd tegen Kortrijk. Door de nederlagen kan koploper Club Brugge, dat zondag Beerschot treft, de voorsprong vergroten tot 7 punten.

Ferdy Druijf

Bij KV Mechelen debuteerde Ferdy Druijf met een invalbeurt. De van AZ gehuurde aanvaller zag hoe zijn nieuwe ploeg bij Charleroi met 1-0 won en daarmee de vierde zege op rij boekte.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd