Sport/EK voetbal
888616920
EK voetbal

’Eerste EK-rel binnen Frans sterrenensemble: Kylian Mbappé woest op Olivier Giroud’

De twee kemphanen.

De twee kemphanen.

Amsterdam - Wereldkampioen Frankrijk is de gedoodverfde favoriet om ook het Europees kampioenschap in de wacht te slepen. De grootste uitdaging voor bondscoach Didier Deschamps is vooral om ervoor te zorgen dat de sfeer binnen zijn sterrenensemble optimaal blijft. Iets dat voor aanvang van het toernooi al lijkt mislukt.

De twee kemphanen.

De twee kemphanen.

Volgens L’Equipe is er namelijk mot binnen de Franse selectie tussen aanvallers Kylian Mbappé en Olivier Giroud. Laatstgenoemde uitte na de oefenwedstrijd tegen Bulgarije (3-0 zege) kritiek, omdat hij weinig in het spel werd betrokken, iets dat Mbappé blijkbaar persoonlijk heeft opgevat.

„Je zegt dat je me in het begin amper hebt gezien”, reageerde Giroud, goed voor twee treffers, op een vraag van een verslaggever. „Misschien hadden ze mij meer moeten zoeken. Ik zeg niet dat ik alles goed doe en altijd de juiste keuze maak, maar ik probeer in ieder geval met oplossingen te komen.”

Volgens de Franse sportkrant voelde Mbappé dat hij het voornaamste mikpunt was van de teksten van de Chelsea-spits. Daarop zou hij zo kwaad geworden zijn dat hij zelfs in wilde breken op de persconferentie om zijn zegje te doen over zijn collega-aanvaller. Deschamps wist de Paris Saint-Germain-ster er uiteindelijk van te weerhouden om zijn frustratie te uiten ten overstaan van het journaille.

Chef voetbal Valentijn Driessen vindt de positiviteit van bondscoach Frank de Boer een toneelstukje. Dat zegt hij in de EK-podcast ‘Kick-off Oranje’: