Sport/Voetbal
889525286
Voetbal

Toornstra: ’We moeten met elkaar gaan zitten’

Calvin Stengs geeft Jens Toornstra het nakijken.

Calvin Stengs geeft Jens Toornstra het nakijken.

ROTTERDAM - De manier waarop Feyenoord donderdag van AZ verloor (0-3) kwam hard aan bij Jens Toornstra.

Calvin Stengs geeft Jens Toornstra het nakijken.

Calvin Stengs geeft Jens Toornstra het nakijken.

„We moeten snel met elkaar gaan zitten en kijken hoe we hier uit gaan komen”, zei de middenvelder tegen FOX Sports. „We moeten echt als team gaan spelen. De tweede helft viel het uit elkaar, dat mag niet.”

Over de eerste helft was Toornstra nog redelijk te spreken. „We hadden geduld aan de bal en creëerden ook wat kansen. Maar zij waren ook gevaarlijk en wisten wel te scoren. We hebben geen aanspraak gemaakt op de winst.”

"Aals het tegen zit, zit het echt tegen"

Jaap Stam maakte een aangeslagen indruk. De trainer van de Rotterdammers viel zijn elftal niet af. „De spelers hoeven zich niet te schamen. Ze doen het niet expres en hebben de beste intenties”, aldus Stam.

Feyenoord-aanvaller Narsingh schaamt zich kapot:

Feyenoord kreeg voor rust de eerste grote kansen, via Steven Berghuis en Jens Toornstra. AZ was voetballend echter beter en kwam via Myron Boadu in de 39e minuut op voorsprong. Na de rust kwam Feyenoord er niet meer aan te pas.

„Als de ruimtes groot worden, hebben ze de kwaliteiten om daar tussendoor te spelen”, aldus Stam. „AZ kan goed voetballen. Zelf hebben we te weinig afgedwongen. Als het tegen zit, zit het ook echt tegen bij ons. Het was heel stil in de kleedkamer net. Iedereen is erg teleurgesteld. We hebben niet genoeg gebracht om het AZ moeilijk te maken.”