Sport/Voetbal
891636648
Voetbal

Ernest Faber tot einde seizoen trainer van PSV

EINDHOVEN - Ernest Faber is aangesteld als interim-trainer van PSV. De oud-verdediger zit tot het einde van het seizoen op de bank als vervanger van de maandag ontslagen Mark van Bommel.

PSV speelt deze maand nog twee wedstrijden, woensdag in de KNVB-beker tegen GVVV en zaterdag in de competitie tegen PEC Zwolle.

De 48-jarige Faber is hoofd jeugdopleidingen van PSV. Hij speelde zelf van 1990 tot 2004 voor de Eindhovenaren.

Van Bommel werd ontslagen na een reeks teleurstellende resultaten. PSV won slechts twee van de laatste twaalf wedstrijden. Naast Van Bommel vertrekken ook zijn assistenten Reinier Robbemond en Jürgen Dirckx. Ook voor Bert van Marwijk, die een achtergrondrol vervulde bij PSV en de schoonvader is van Van Bommel, is geen plaats meer.

Faber krijgt de komende twee duels assistentie van Boudewijn Zenden en Ruud Hesp. Hesp maakt nu ook al deel uit de technische staf. Oud-international Zenden gaat de komende tijd nadenken of hij die rol ook na de winterstop wil vervullen.

Aanstellen nieuwe trainer

De leiding van PSV neemt de komende periode de tijd om een nieuwe trainer aan te stellen. „Wij proberen de coach neer te zetten die voor PSV het beste is. Als de beste intern is, is dat intern. Als de beste extern is, is dat extern. Alles ligt open”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Het ligt niet voor de hand dat Ruud van Nistelrooij, trainer van de JO19-1, al doorschuift naar de positie van hoofdcoach. „Ruud volgt zijn eigen traject om een hele goede trainer te worden”, zei technisch manager John de Jong.