Sport/Voetbal
895273778
Voetbal

Snoei: ’Het is toch belachelijk, echt belachelijk’

Graafschap-trainer boos op verslaggever

Mike Snoei

Mike Snoei

De Graafschap-trainer Mike Snoei reageerde deze week verbolgen op een vraag van een verslaggever van Omroep Gelderland die de moeite had genomen om een training te bezoeken en daar een opvallende wijziging in de basisopstelling had geconstateerd.

Mike Snoei

Mike Snoei

De journalist wilde bij Snoei checken of het klopte dat Jesse Schuurman tegen MVV als aanvallende middenvelder zou gaan spelen. De jonge voetballer kreeg afgelopen weekeinde in het duel met Cambuur Leeuwarden (2-0 zege) een controlerende rol toebedeeld, maar speelde woensdag op de training als nummer tien.

Snoei reageerde geërgerd. „Ik ben niet blij met jou”, zo trapte hij af. „Jij gaat alle plannen alweer op tafel gooien. Wie wil je bedienen nu? De tegenstander? Het publiek? Nou, de fans vinden het veel leuker als wij MVV een beetje verrassen. Zij willen gewoon graag dat wij de drie punten gaan ophalen.”

De suggestie dat Snoei ook besloten zou kunnen trainen, schoot bij de trainer in het verkeerde keelgat. „Waarom? Dat hoort niet bij De Graafschap. Jij kan ook gewoon.... Ach, ik ga jou niet vertellen hoe jij je werk moet doen, dat zou vervelend, maar ik zou het leuk vinden als bepaalde dingen niet direct klip en klaar voor de tegenstander worden uitgepakt.”

Dat MVV misschien wel een scout naar Doetinchem had gestuurd, was bij Snoei niet opgekomen. „Het is toch belachelijk, echt belachelijk dat ik al mijn plannen hier op televisie al breed moet gaan uitmeten”, zo bleef hij zijn woede op de reporter richten. „Dat vind ik vreemd.”