Sport/Wielrennen
899463378
Wielrennen

VIDEO Fan met mobiel zorgt bijna voor val Jakobsen: ’Dit had veel erger kunnen zijn’

De ’fan’ zorgde er bijna voor dat Fabio Jakobsen viel.

De ’fan’ zorgde er bijna voor dat Fabio Jakobsen viel.

SAN JUAN - Jakobsen is in de laatste etappe van de Ronde van San Juan ontsnapt aan een klein drama. De sprinter werd in de laatste meters geraakt door een fan met een mobiel. De Nederlander bleef gelukkig overeind, maar moest wel zijn meerdere erkennen in Sam Welsford.

De ’fan’ zorgde er bijna voor dat Fabio Jakobsen viel.

De ’fan’ zorgde er bijna voor dat Fabio Jakobsen viel.

De Australiër van Teams DSM troefde evenals in de zesde etappe Jakobsen en collega’s af. Danny van Poppel spurtte naar de vijfde plaats. De eindzege in de Argentijnse rittenkoers was voor de Colombiaan Miguel Ángel López. Zijn voorsprong in het algemeen klassement kwam in de korte, vlakke slotrit in en rond San Juan niet meer in gevaar. Hij hield 30 seconden over op de Italiaan Filippo Ganna.

Uitgestoken mobiel toeschouwer

Jakobsen (Soudal - Quick Step) zat in de slotkilometers goed voorin, maar hij raakte in de beslissende meters een beetje opgesloten en kon Welsford niet meer voorbij. Bovendien raakte hij licht uit evenwicht omdat hij vlak voor de finishlijn de uitgestoken mobiele telefoon van een toeschouwer raakte. Hij had in de Ronde van San Juan wel de tweede etappe gewonnen.

Na afloop reageerde de Nederlandse sprinter bij Sporza. “Ik reed strak langs de boarding en iemand stak zijn hand uit met een telefoon. Ik denk dat heel veel mensen een déjà vu kregen naar die rit in de Ronde van Polen. Het was deels mijn eigen schuld, want er was ruimte. Ik had de hand niet gezien. Ik heb een snee en het staat wat dik, maar dit had veel erger kunnen zijn. Gelukkig liep het goed af.”

Tekst gaat verder onder de video:

Bekijk hier de beelden van de bijna-val

Wereldkampioen Remco Evenepoel (Soudal - Quick Step) plaatste op 14 kilometer voor de meet een aanval. Hij ontsnapte samen met de Amerikaan Quinn Simmons (Trek), maar het duo slaagde er niet in het sprintende peloton voor te blijven.