Sport/Voetbal
899609467
Voetbal

Duel zonder publiek dreigt voor FC Groningen: ’Ik kan wel tegen een stootje’

Jetro Willems

Jetro Willems

FC Groningen loopt de kans dat het een duel zonder publiek moet spelen wegens de ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (0-2 verlies). Een fan betrad het veld. Daarna braken in het vak achter het doel ongeregeldheden uit en moest het duel worden stilgelegd.

Jetro Willems

Jetro Willems

Wegens eerdere ongeregeldheden had FC Groningen al een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek staan. Mogelijk wordt die nu geëffectueerd .Het eerstvolgende thuisduel is op 7 april tegen FC Utrecht.

Jetro Willems en Elvis Manu deden er alles aan om de fans tot bedaren te brengen. Ze betraden daarbij het vak achter de goal. Willems kreeg een flinke knal op zijn hoofd van een van de fans. Daarna dirigeerde arbiter Gözübüyük de spelers naar binnen. Na een kwartier werd de wedstrijd hervat.

Terug naar de fans

Na de wedstrijd ging Willems, weer in gezelschap van Manu, naar hetzelfde vak om de zaak met supporters uit te praten. ,,Dit gedrag kan niet", zei doelman Michael Verrips, de aanvoerder van FC Groningen. ,,Dit kun je niet maken. Onderling als supporters niet en zeker niet tegen je eigen spelers."

Slachtoffer Jetro Willems had geen zin om uit te halen naar de fans van Groningen. ,,Ik kom van Rotterdam-Zuid, ik kan wel tegen een stootje. Dit is zeker niet normaal.”