Sport/Autosport
900794155
Autosport

Ook Hamilton in de prijzen

Speciale eer voor Michael Schumacher op prijzengala FIA: ’Hij hield zo van racen’

Corinna Schumacher nam de award in ontvangst.

Corinna Schumacher nam de award in ontvangst.

GENÈVE - Formule 1-legende Michael Schumacher is tijdens het prijzengala van de internationale autosportfederatie FIA geëerd met een speciale prijs van voorzitter Jean Todt. Hij kreeg de prijs voor zijn inzet en grote betekenis voor de autosport.

Corinna Schumacher nam de award in ontvangst.

Corinna Schumacher nam de award in ontvangst.

De vrouw van de 51-jarige Duitser, die in zijn actieve carrière zeven wereldtitels in de Formule 1 veroverde, nam de onderscheiding in ontvangst. De coureur is sinds zijn ski-ongeluk eind 2013, waarbij hij zwaar hersenletsel opliep, niet meer in het openbaar verschenen.

„Hij hield zo van racen”, zei Corinna Schumacher, wier zoon Mick Schumacher volgend jaar debuteert in de koningsklasse. „Michael heeft altijd een groot hart getoond voor mensen die hulp nodig hebben.”

Beste actie van het jaar: Räikkönen

Todt gaf dezelfde onderscheiding aan Lewis Hamilton, die dit jaar Schumacher evenaarde met zijn zevende wereldtitel. De Brit werd ook tot autosportpersoonlijkheid van het jaar uitgeroepen. Todt prees ook hem om zijn inzet en inspiratie. Hamilton maakte zich dit jaar sterk voor meer diversiteit en inclusiviteit in de Formule 1. „We hebben mensen met leiderschapskwaliteiten en passie nodig”, aldus Todt, die teambaas was van Ferrari in de succesjaren van Schumacher.

De Fin Kimi Räikkönen kreeg de prijs voor de beste actie van het jaar, de enige publieksprijs op het prijzengala, dat dit jaar vanwege de coronapandemie in virtuele vorm plaatsvond. De fans stemden massaal op zijn openingsronde in de Grote Prijs van Portugal, waarin hij in zijn Alfa Romeo op een natte baan naar voren slalomde en vanaf de zestiende naar de zesde plaats oprukte.